Κεντρική σελίδα Επικοινωνία Συλλογή Υπογραφών About
Κατηγορία: 2008. Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ
ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
Καλή χρονιά

 

ΚΑΛΗ   ΧΡΟΝΙΑ
 
   Εύχομαι το 2008 να είναι καλύτερο από το 2001, διότι από τότε έχουμε να δούμε μια άσπρη μέρα. Από τότε πάμε από το κακό στο χειρότερο σαν κοινωνία, σαν οικογένεια. Το 75% του πληθυσμού της χώρας υποφέρει. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο με την απελπισία, την απόγνωση και την αγανάκτηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους σε μια χώρα με μεγάλη ανάπτυξη, εδώ και οχτώ χρόνια περίπου.
   Εύχομαι στην καινούρια χρονιά να παταχθεί η ακρίβεια, να γίνει αναπροσαρμογή τιμών, μισθών, συντάξεων και ενοικίων με βάση τα μεγέθη αυτών επί δραχμής. Να γίνει δίκαιη κατανομή εργασίας και ανεργίας. Να βρεθεί άνθρωπος που να ξέρει να υπολογίζει τον πληθωρισμό. Να απομακρυνθούν όλοι οι διεφθαρμένοι και οι  κλέφτες από το δημόσιο. Να εξισωθούν οι μισθοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Να μπει φρένο στην αισχροκέρδεια, τα καρτέλ και την ασυδοσία. Να σταματήσει η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων να έχουν σχέση με την δικαιοσύνη και γενικά να μπει μια τάξη σε όλα τα κακώς κείμενα, για να μπορεί ο κάθε πολίτης να ζει χωρίς άγχος, σε ένα κράτος δικαίου δίχως εξαιρέσεις.  
   Επειδή όμως οι ευχές είναι λόγια του αέρα, καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα που δίνουμε και παίρνουμε κάθε χρόνο και μας έχει γίνει μια συνήθεια χωρίς νόημα. Επειδή, μόνο με τις ευχές, τίποτε δεν πρόκειται ν’αλλάξει, κι’ας τις ακούμε και από τις αρχές, την κυβέρνηση και τους πολιτικούς, όπως π.χ. «ευχόμαστε κάθε ατομική και οικογενειακή ευτυχία» (απορώ και εξίσταμαι που θα την βρούμε αυτήν την ευτυχία, όταν τα χρήματα του μισθού τελειώνουν σε δεκαπέντε μέρες)   προτείνω:
   Να ενεργοποιηθούμε εμείς οι απλοί πολίτες δηλ. ο Λαός, που την γνώμη μας δεν την υπολογίζει κανείς, που ερήμην αλλά εν ονόματί μας παίρνονται όλες οι αποφάσεις  και να πούμε στους κυβερνώντες ότι και μείς γνωρίζουμε τα προβλήματα (και μάλιστα καλύτερα από σας αφού εμείς τα ζούμε και όχι εσείς), έχουμε άποψη και εφεξής, εκτός από την εντολή που δίνουμε για το ποιος θα κυβερνήσει, θα δίνουμε και εντολές για το πώς θα κυβερνήσει.
   Εντολές οι οποίες θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για κάθε πρόβλημα χωριστά, θα καταρτίζονται με βάση την Λαϊκή σοφία, τις προτάσεις των απλών ψηφοφόρων και θα εκφράζουν την Λαϊκή ετυμηγορία. Εάν αυτοί δεν μπορούν, δεν θέλουν ή δεν ξέρουν πώς να οργανώσουν ένα ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, πώς να διαχειριστούν την περιουσία μας, πρέπει να τους το πούμε εμείς. Εμείς σαν κυρίαρχος Λαός και σαν αφεντικό αυτής της χώρας. Και πρέπει να παρέμβουμε το ταχύτερο δυνατόν διότι τα προγράμματα διακυβέρνησης της χώρας που γράφτηκαν από επιστήμονες και σοφούς και εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε οικονομικό αδιέξοδο.
   Ένας Σύλλογος, χωρίς κομματικό χαρακτήρα,  όπου θα μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να καταθέτει την γνώμη του, την πρότασή του ή την ιδέα του, όπου θα καταρτίζονται οι Λαϊκές εντολές και όπου θα συντονίζονται οι δραστηριότητές μας, είναι η μοναδική λύση στο αδιέξοδο.
    Και επειδή το γοργόν και χάριν έχει, κηρύσσουμε, από την θέση αυτή, το 2008 σαν χρονιά των μεγάλων αποφάσεων του Λαού με σύνθημα το «ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» και παίρνουμε την απόφαση ίδρυσης Συλλόγου. Όσοι πιστοί ακολουθήστε. Δηλώσεις συμμετοχής, για τους κατοίκους της Θράκης,  στην  διεύθυνση   aivatsis@otenet.gr                  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ    
                                                       όμως,  συν Αθηνά και χείρα κίνει.              
Home Page
  Εργαλεία
  Εκτύπωση    Αποστολή    Σχολιασμός 
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Σύνθετη αναζήτηση

Design by Aivatsis Vasilis - Developed and hosting by Weblogic