Κεντρική σελίδα Επικοινωνία Συλλογή Υπογραφών About
Κατηγορία: Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Η Λαϊκή εντολή

 

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
1
Αυξήσεις τιμών, σε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες, μία φορά το χρόνο ταυτόχρονα. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις θα γίνονται αργότερα αλλά με αναδρομική ισχύ.
2
Εισαγωγή δείκτη ακρίβειας για τα είδη βασικής ανάγκης ο οποίος θα παίζει καθοριστικό ρόλο στις αυξήσεις των μισθών, μαζί με τον γενικό δείκτη πληθωρισμού. Διακομματική επιτροπή θα ελέγχει τις μεθόδους υπολογισμού των δεικτών αυτών. Λίστα ειδών βασικής ανάγκης.  
3
Να γίνει απολογισμός αυξήσεων για τα έξι χρόνια του Ευρώ. Να δοθούν στη δημοσιότητα: τα συνολικά ποσοστά των αυξήσεων στα είδη βασικής ανάγκης, κατά προϊόν και υπηρεσία, η συνολική απώλεια στους μισθούς κατά κλάδους, οι υπερβολικές αυξήσεις στους ανώτερους μισθούς του Δημοσίου, στα ενοίκια, ειδικά των καταστημάτων (ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος παίρνει ενοίκιο ίσο με πέντε μισθούς υπαλλήλων) και οι παράλογες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης. 
4
Με βάση τα στοιχεία αυτά και αφού ληφθεί υπόψιν ότι το Ευρώ έγινε κατοστάρικο   (σε δραχμές), να γίνει  αναπροσαρμογή τιμών, μισθών και ενοικίων με βάση τις τιμές αυτών επί δραχμής.
5
Το Ευρώ να γίνει χάρτινο και να διαιρεθεί διά δύο. (Δεν το θέλουμε στην σημερινή του μορφή)     
6
Να καταργηθούν οι νόμοι που περιορίζουν την ελευθερία στο «ελεύθερο εμπόριο» και ενισχύουν τα καρτέλ στην Ελλάδα. Να εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες της παγκοσμιοποίησης.   
7
Τα αρτοπωλεία να προσφέρουν, εκτός από τα αρτοσκευάσματα και κανονικό ψωμί του μισού και ενός κιλού σε ξεχωριστό ράφι με επισήμανση. Σήμερα η φραντζόλα του μισού κιλού ζυγίζει 350 g και κοστίζει 80 και 90 λεπτά (1 κιλό 2,50 € = 850 δραχμές).
8
Να καθορισθούν οι μισθοί και τα ωρομίσθια των ελεύθερων επαγγελματιών (τεχνιτών).   50,-€ την ώρα, για επιδιορθώσεις, είναι σύνηθες φαινόμενο.  
9
Ενιαία, ποσοστιαία αύξηση μισθών για όλους τους εργαζόμενους ταυτόχρονα και όχι επιλεκτικά και αλόγιστα για ορισμένους κλάδους (Δικαστικούς, Διευθυντές, Βουλευτές, Στρατιωτικούς κ.τ.λ.). Η μέθοδος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ανισότητες. Πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή.        
10
Να εξισωθούν οι μισθοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορεί εγώ που παίρνω 600,- €, να δίνω στον υπάλληλό μου (υπάλληλος Δημοσίου) περισσότερα.   
11
Διακομματική (πολυκομματική) επιτροπή να ελέγχει τα οικονομικά του κράτους ούτως ώστε να καταργηθούν οι δικαιολογίες «παραλάβαμε καμένη γη και άδεια ταμεία.» οι απογραφές και άλλα κομματικά παιχνίδια.
12
Η εντολή αυτή να γίνει νόμος του κράτους ο οποίος θα δεσμεύει κάθε κυβέρνηση για την, κατά γράμμα, εφαρμογή του.
 
 
Συντάχτηκε με βάση την Λαϊκή βούληση.
Είναι ο θεμέλιος λίθος για ένα οργανωμένο ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Διότι η ακρίβεια είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων της καθημερινότητας,
Όλα ξεκινούν από εκεί και όλα καταλήγουν εκεί.
Home Page
  Εργαλεία
  Εκτύπωση    Αποστολή    Σχολιασμός 
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη

Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

  ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σύνθετη αναζήτηση

Design by Aivatsis Vasilis - Developed and hosting by Weblogic