Ενεργή συμμετοχή του πολίτη. 


Με το νομοσχέδιο αυτό ζητάμε:


Την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στα χαμηλά εισοδήματα η οικονομική λαίλαπα της ευρωζώνης.


Την κατάργηση των μηχανισμών της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, των καρτέλ και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.


Τα ίδια και ίσα δικαιώματα και προνόμια για όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χωρίς εξαιρέσεις.


Την δραστική μείωση των ενοικίων, επαγγελματικών χώρων, προς όφελος του μισθού των εργαζομένων καταναλωτών.


Την εξίσωση του βασικού μισθού με το κόστος ζωής.


Την δραστική μείωση των προκλητικών, παχυλών υπερβολικών μισθών και συντάξεων.


Την εφαρμογή του πόθεν έσχες σε τράπεζες και πολίτες με μεγάλες περιουσίες.   


Τον εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών του κράτους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από λαϊκή επιτροπή. Η κυβέρνηση να τεθεί υπό συνεχή λαϊκή επιτήρηση.


Την ποινικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας και της πλήρους απασχόλησης με υπερωρίες, σαββατοκύριακα και γιορτές, αλλά με μισή ασφάλιση, φαινόμενο που έχει γίνει κανόνας πλέον στην αγορά εργασίας με την ανοχή των υπευθύνων υπηρεσιών. Οι μεθοδεύσεις αυτές των εργοδοτών, της κακιάς ώρας, να τιμωρούνται με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης.


Την δίκαιη κατανομή της υπάρχουσας εργασίας κατά οικογένεια, για μην υπάρχουν οικογένειες ανέργων και οικογένειες προνομιούχων.Μην αφήνεις την οικονομική πολιτική της φούσκας, της εκμετάλλευσης, της αισχροκέρδειας, της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, της περιθωριοποίησης και της εξορίας των απελπισμένων και αγανακτισμένων πολιτών σε ξένες χώρες, να διαιωνίζεται.  


Μην αφήνεις να μετατραπεί το κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης,  σε κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης (ελεημοσύνης) με συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία. Ντροπή !


Μην αφήνεις τους εκμεταλλευτές να καθορίζουν τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς εργασίας και της τιμές των αγαθών. 


 


Με την ενεργή συμμετοχή των μισθωτών εργαζομένων ιδιωτικού τομέα, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων δηλ. των θυμάτων της ακρίβειας και της εκμετάλλευσης,  μπορούν να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που θέτουμε.


Ενεργή συμμετοχή σημαίνει, να πάρεις μέρος στην πρωτοβουλία μας αυτή, ψηφίζοντας το λαϊκό νομοσχέδιο. Ένα ΝΑΙ είναι αρκετό για να αλλάξουμε τα πάντα προς το καλύτερο.Συμμετέχω στη διαμόρφωση ενός ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.


 


 


Αρ. Φύλλου: 1

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Εκτύπωση από kratosdikaiou.gr | Συμμετέχω - Αποφασίζω - Συμβάλλω. Λαική εντολή κατά της ακρίβειας   13/12/2019
http://www.kratosdikaiou.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~